Connect with us

Local

ITM Călărași intensifică controalele împotriva muncii nedeclarate și pentru respectarea normelor de muncă și securitate în perioada 26.06 – 02.07.2023

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

Într-o amplă acțiune desfășurată în intervalul 26 iunie – 2 iulie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a efectuat controale riguroase pentru combaterea muncii nedeclarate și pentru asigurarea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

În cadrul acestor controale, s-au efectuat în total 35 de verificări referitoare la munca nedeclarată, iar rezultatele au fost alarmante. Au fost identificate 35 de cazuri de muncă nedeclarată, iar 5 angajatori au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 3000 de lei.

În ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă, ITM Călărași a efectuat 35 de controale, constatând multiple nereguli și neconformități. Astfel, 27 de angajatori au fost sancționați, iar 47 de avertismente și amenzi în valoare totală de 57000 de lei au fost aplicate. Pentru toate neconformitățile constatate, au fost dispuse măsuri urgente cu termene precise de remediere.

Acțiunile de control au avut loc în diverse domenii de activitate, precum activități de curățenie, hoteluri și restaurante, fabricarea articolelor din material plastic utilizate în construcții, fabricarea pesticidelor și a altor produse agrochimice, activități ale agenților și brokerilor de asigurări, agricultură, comerț, construcții, fabricarea biscuiților și a pișcoturilor și altele.

Printre principalele neconformități constatate se numără absența sau neconformitatea contractelor individuale de muncă, neachitarea corectă a drepturilor salariale, neacordarea concediilor medicale, nerespectarea procedurilor de comunicare către salariați a deciziilor de încetare a contractului individual de muncă, încălcări ale legislației privind transmiterea datelor în sistemul Revisal și nereguli grave în ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă, precum lipsa echipamentelor de protecție, semnalizarea necorespunzătoare a riscurilor și lipsa instruirii corespunzătoare a personalului în primul ajutor.

ITM Călărași reafirmă angajamentul său de a combate muncă nedeclarată și de a asigura respectarea legislației în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă. Inspectoratul îndeamnă toți angajatorii să se conformeze legii și să respecte drepturile salariaților, asigurând un mediu de lucru sigur și sănătos.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro