Connect with us

Educatie

Ciprian Pandea promovează învățământul dual în rândul antreprenorilor

Published

on

Ciprian Pandea, senator al PNL și reprezentant al Organizației Județene Călărași, a făcut o vizită la compania Stentor, ce activează pe raza comunei Curcani, împreună cu prefectul Valentin Barbu, deputatul Emil-Florian Dumitru și inspectorul școlar general Roxana Natalia Pațurcă. Scopul acestei vizite este promovarea învățământului dual în rândul antreprenorilor.

Stentor este un investitor important în zonă, având o prezență constantă în Curcani din anul 2014. Compania este specializată în construcții din oțel de calitate necesare în sistemele de propulsie maritimă și în industriile grele. În acest an, Stentor estimează o creștere a producției de până la 30 la sută, iar pentru anul 2024 are planuri de dublare a capacității de producție.

Ciprian Pandea a evidențiat importanța învățământului dual în dezvoltarea economică și socială a județului Călărași. “Învățământul dual reprezintă o soluție viabilă pentru a reduce decalajul dintre cererea și oferta de forță de muncă în domenii tehnice și pentru a spori nivelul de pregătire a tinerilor. Încurajăm antreprenorii să investească în această formă de învățământ și ne bucurăm că avem astfel de parteneri precum compania Stentor în județul nostru”, a declarat senatorul Ciprian Pandea.

Vizita la compania Stentor a fost prilejul perfect pentru a discuta cu reprezentanții companiei despre oportunitățile oferite de învățământul dual și despre modalitățile de colaborare cu instituțiile de învățământ din zonă. “Suntem foarte bucuroși să vedem astfel de inițiative din partea antreprenorilor și autorităților locale. Vom fi mereu deschiși la colaborarea cu instituțiile de învățământ pentru a putea forma și pregăti tinerii pentru o carieră de succes în domenii tehnice”, a declarat reprezentantul companiei Stentor.

Această vizită reprezintă un pas important în promovarea învățământului dual și în dezvoltarea economică a județului Călărași.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro