Connect with us

Local

Digitalizarea accesării finanțărilor din zona montană: AFIR și ANZM colaborează pentru eficientizarea procesului

Published

on

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), anunță încheierea unui protocol de colaborare de durată cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM), cu scopul de a sprijini digitalizarea accesării finanțărilor în zona montană. Această inițiativă vizează implementarea unui sistem informatic eficient și integrat, care să faciliteze depunerea on-line a proiectelor gestionate de ANZM.

Colaborarea dintre AFIR și ANZM reprezintă un pas important către îmbunătățirea procesului de accesare a fondurilor destinate dezvoltării rurale și stimularea activităților economice din zona montană. Protocolul încheiat între cele două instituții prevede implicarea experților AFIR în dezvoltarea soluțiilor informatice necesare, utilizând expertiza acumulată în domeniul dezvoltării de soluții tehnice.

George CHIRIȚĂ, Directorul general al AFIR, a subliniat importanța colaborării și a expertizei acumulate de instituție în domeniul dezvoltării de soluții informatice. Agenția dorește să sprijine ANZM în dezvoltarea sistemului informatic, asigurând un sistem funcțional integrat de date și un sistem de monitorizare a proiectelor finanțate. De asemenea, se propune implementarea modelului Business Process Management (BPM), care optimizează procesele de afaceri, în vederea eficientizării activităților desfășurate de ANZM.

Pe durata protocolului, AFIR și ANZM vor organiza diverse evenimente de informare, inclusiv sesiuni online și workshop-uri tehnice, pentru a facilita schimbul de experiență și bune practici între cele două instituții. Scopul este de a asigura o colaborare eficientă și de a dezvolta soluții tehnologice adaptate nevoilor specifice ale zonei montane.

Prin această inițiativă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și AFIR demonstrează angajamentul față de dezvoltarea durabilă a zonei montane și sprijinirea activităților economice din această regiune. Digitalizarea procesului de accesare a finanțărilor va simplifica procedurile pentru beneficiarii din zona montană, contribuind astfel la dezvoltarea și creșterea sustenabilă a comunităților locale.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro