Connect with us

Local

Proiectul de lege inițiat de deputatul Emil-Florian Dumitru a fost adoptat în Comisia de Agricultură

Published

on

Astăzi, Comisia de Agricultură din cadrul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de lege inițiat de deputatul Emil-Florian Dumitru și susținut de colegii săi deputați și senatori din PNL, prin care se instituie o schemă de ajutor de stat pentru a susține operațiunile de sortare, ambalare, etichetare și transport pentru producătorii de legume, fructe și cartofi din România.

Potrivit deputatului Emil-Florian Dumitru, proiectul de lege are drept scop sprijinirea producătorilor locali de legume, fructe și cartofi și creșterea volumului de produse autohtone pe rafturile magazinelor în favoarea consumatorilor români. Valoarea anuală a sprijinului este de până la 100.000 euro pentru persoane fizice înregistrate fiscal și societăți comerciale și de până la 300.000 de euro pentru cooperative și grupuri și organizații de producători.

Operațiunile eligibile pentru acordarea ajutorului de stat sunt sortarea, ambalarea, etichetarea și transportul și vor reprezenta 20% din valoarea producției comercializate. De asemenea, este regretabil faptul că Ministerul Agriculturii prin semnătura ministrului nu a susținut acest proiect, chiar dacă este o măsură prevăzută în programul de guvernare pentru agricultură.

Deputatul Emil-Florian Dumitru a declarat că speră ca acest proiect să fie în sprijin real pentru producătorii agricoli din România și să contribuie la dezvoltarea agriculturii autohtone și la creșterea calității produselor românești.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro