Connect with us

Local

Dan Motreanu, Europarlamentar PNL: „Românii Merită o Viață Mai Bună prin Investiții și Reducerea Evaziunii Fiscale

Published

on

„Românii pot avea o viață mai bună doar dacă vom trece la un model de dezvoltare bazat pe investiții, reducerea evaziunii fiscale, reducerea cheltuielilor statului. Doar așa puterea de cumpărare a românilor va crește în mod real și vom putea construi autostrăzi, spitale sau școli.
Cetățenii au nevoie de fapte, nu de vorbe sau promisiuni pe hârtie.
ℹ Din păcate, nivelul înalt al investițiilor publice reușit anul trecut de Guvernul Nicolae Ciucă pare să fi scăzut în ultimele luni de zile.
Avem nevoie de investiții substanțiale în economie.
ℹ În ceea ce privește mediul privat, trebuie să oferim firmelor garanții solide că în 2024 Codul fiscal nu va mai fi modificat.
ℹ Pe de altă parte, în cadrul discuțiilor din coaliția de guvernare am introdus măsuri pentru reducerea cheltuielilor statului. Este nevoie să continuăm pe această linie. Reducerea cheltuielilor statului este necesară, dar trebuie însoțită și de regândirea priorităților.
ℹ Un exemplu care poate fi urmat este cel al colegului meu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. Cheltuielile CJ Bihor au scăzut cu șase milioane de euro pe an, față de momentul în care Ilie Bolojan a preluat mandatul. 72% venituri sunt destinate dezvoltării și 28% sunt cheltuieli de funcționare. Înainte ca Bolojan să ajungă președintele CJ Bihor, situația era inversă.
ℹ În ceea ce privește combaterea evaziunii fiscale, este important să introducem cât mai rapid cele mai eficiente practici europene. De multe ori, acest lucru nu s-a întâmplat. În cazul directivei UE din 2014 privind factura electronică, a fost nevoie de o procedură de infringement declanșată de Comisia Europeană în vara anului 2019 pentru ca în 2021 directiva să fie transpusă în legislația internă printr-o ordonanță de urgență. Acest instrument de combatere a evaziunii fiscale este în vigoare pentru tranzacțiile între firme și autoritățile publice iar, din 2024, va fi în vigoare și pentru tranzacțiile între firme.”, Dan Motreanu, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro