Connect with us

Educatie

Liceenii români Dragoș și Vlad revoluționează agricultura cu soluții digitale

Published

on

Doi liceeni remarcabili, Dragoș și Vlad, au vizitat deputatul Emil-Florian Dumitru într-un camp din Chiselet pentru a testa un sistem tehnologizat inovator care monitorizează umiditatea, temperatura și pH-ul solului.

Acești tineri au înțeles că agricultorii se confruntă deseori cu seceta și soluri sărace, motiv pentru care este crucial ca aceștia să primească date în timp real despre umiditatea și calitatea solului, pentru a interveni prompt pe fiecare parcelă. Astfel, fiecare plantă poate primi exact ceea ce are nevoie pentru a-și atinge potențialul calitativ și cantitativ.

Acest sistem ar contribui și la creșterea sustenabilității agriculturii românești, prin reducerea cantității de apă utilizate în irigații cu până la 35%. Astfel, apa ar fi direcționată doar către zonele și plantele care au nevoie, evitând risipa.

Dragoș Dragomir și Vlad Hamzu au obținut deja premiul I la etapa națională a concursului “Compania Anului”, organizat de Junior Achievement, un eveniment susținut de Ministerul Educației. Profesoara Grațiela Goruneanu merită apreciere pentru îndrumarea și susținerea acordată celor doi tineri în călătoria lor de cercetare și antreprenoriat. De fapt, Dragoș și Vlad au înființat deja o start-up numit AgroStep, cu care își doresc să schimbe modul în care se practică agricultura în România.

Deputatul Emil-Florian Dumitru îi susține pe acești tineri și îi așteaptă să vină în câmp ori de câte ori au nevoie pentru a realiza testele pe care și le doresc. În plus, soluțiile digitale dezvoltate de acești liceeni români în agricultură ar putea contribui la dezvoltarea fermelor mici, de familie, într-un mod sustenabil.

România are viitor și tinerii inovatori precum Dragoș și Vlad sunt dovada clară că soluțiile digitale pot aduce îmbunătățiri semnificative în agricultură.

#româniaareviitor #soluțiidigitale #fermadefamilie #agrostep

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro