Connect with us

Local

România primește peste 202 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru proiecte finanțate prin FEADR

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

Comisia Europeană a rambursat României plăți în valoare de peste 202 milioane de euro pentru proiectele finanțate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Această sumă a fost transferată oficial în conturile statului român la începutul lunii iunie 2023.

Potrivit informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), suma de 202,7 milioane de euro (202.746.466,89 €) reprezintă contravaloarea plăților acordate prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) în primul trimestru al anului curent. Aceste plăți au fost destinate fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor și autorităților publice care au realizat investiții în agricultură și dezvoltare rurală.

Din suma totală, 192,6 milioane de euro (192.569.490,8 €) provin din FEADR, iar 10,2 milioane de euro (10.176.976,09 €) sunt din Instrumentul de Relansare al Uniunii Europene (EURI). Această rambursare confirmă faptul că AFIR gestionează implementarea și plata proiectelor cu finanțare europeană în conformitate cu cerințele regulamentelor europene.

George CHIRIȚĂ, Directorul general al AFIR, a subliniat importanța acestei rambursări și a menționat că până în prezent, Comisia Europeană a rambursat României fonduri europene în valoare de 7,85 miliarde de euro pentru investiții în agricultură și dezvoltarea durabilă a mediului rural finanțate de AFIR.

Suma rambursată de către Comisia Europeană este rezultatul cererilor de rambursare aferente cheltuielilor efectuate de AFIR în primul trimestru al anului 2023. Aceste plăți acoperă proiectele de investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, precum și plățile compensatorii pentru măsurile de mediu și climă delegate către Agenția de Plăți pentru Intervenție în Agricultură (APIA).

Rambursarea acestor fonduri reprezintă un pas important în sprijinirea dezvoltării agricole și rurale din România, consolidând angajamentul țării noastre în implementarea proiectelor cu finanțare europeană într-un mod transparent și conform regulamentelor europene.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro