Connect with us

Local

Alin Dragulin: “Actualul primar ne îndatorează la cote alarmante “

Published

on

⚠️ Astăzi, în Consiliul Local, actualul primar va îngropa în datorii Municipiul Călărași, pentru scopuri deloc clare.
‼️Proiectul de Hotărâre privitor la contractarea unui împrumut în valoare de 60 milioane lei prevede, de fapt, alocări de fonduri pentru aceleași învestitiții pentru care, anul trecut, a mai fost contractat un credit de 40 de milioane lei.
❓Sumele sunt total nejustificate, în discuție sunt proiecte finanțate din fonduri europene. Cofinanțarea necesară din partea Municipiului Călărași este nesemnificativă în comparație cu sumele împrumutate de actuala conducere.
🏛 De exemplu – proiectul de modernizare a Centrului Civic, “Reducerea emisiilor de CO2 prin crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală.”, în valoare de 37.588.477 lei, necesita o cofinanțare de 2%, cca 0,7 milioane lei. Actuala conducere s-a împrumutat anul trecut pentru acest proiect 6,3 milioane lei iar acum dorește să se mai împrumute încă 5 milioane. Deci, pentru acest proiect, ne împrumutăm 11,3 milioane lei când valoarea pe care o datorăm este de 0,7 milioane lei.
💰 Vom asista, probabil, la plata din aceste împrumuturi a unor sume enorme pentru lucrări care vor fi respinse la decontare de către finanțatorul european (fiindcă plata din bani europeni înseamnă respectarea unor reguli).
↗️Proiectele despre care vorbim, cu finanțare europeană, au fost câștigate de fosta administrație si sunt proiecte mari, durabile, care presupun eforturi financiare minime din partea comunității.
🔽 Observăm că aceste proiecte sunt folosite ca pretext pentru îndatorarea orașului nostru la un nivel halucinant.
❌ Când celelalte administrații sunt cu ochii pe accesarea fondurilor europene din PNRR, actualul primar ne îndatorează la cote alarmante. Pe următorii 10 ani va fi practic imposibil să mai avem bani pentru cofinanțarea unor proiecte din fonduri europene iar despre proiecte finanțate din fonduri proprii nici nu va mai putea fi vorba.
⚠️ Riscăm ca în următorii 10 ani să plătim datorii și atât!
Documentele pot fi descărcate de aici https://we.tl/t-J70PQg0jU4

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro