Connect with us

Local

Atenție! Avertisment privind persoanele care solicită sume de bani în numele ANAF

Published

on

Administrația Fiscală a identificat o situație în care o persoană necinstită a utilizat ilegal calitatea de inspector superior ANAF pentru a solicita sume de bani în numele instituției. Folosind o adresă de email care nu aparține ANAF, anafro@europe.com, solicitantul fraudulos a transmis un mesaj care conținea un termen limită pentru depunerea banilor, o sumă solicitată (2178 USD!) și metoda de plată: criptomonede. Aceste elemente neobișnuite pentru o instituție de stat ar trebui să ridice semne de întrebare și să determine contribuabilii să contacteze administrația fiscală din raza domiciliului lor, în cazul în care au suspiciuni cu privire la situația lor fiscală.

Este important de menționat că orice persoană fizică care urmează să fie supusă unei verificări a situației fiscale personale va primi un aviz de verificare, care va conține informații precise privind temeiul juridic al verificării, data de începere a acesteia, perioada verificată, precum și posibilitatea de a solicita amânarea datei de începere a verificării pentru motive justificate. Avizul va conține și solicitarea de informații și documente necesare verificării, precum și solicitarea de depunere a declarației de patrimoniu și de venituri.

În plus, avizul va conține rubrica “persoana de contact” care va include numele și prenumele unui membru al echipei de inspectori fiscali și un număr de telefon la care aceasta poate fi contactată. De asemenea, avizul va menționa că persoana fizică verificată este invitată să se prezinte la sediul organului fiscal emitent al avizului la data începerii verificării.

Este esențial să rețineți că orice creanțe fiscale vor rezulta doar în urma derulării unei verificări a situației fiscale personale și vor fi evidențiate în actul administrativ fiscal (decizie de impunere) emis de organul de verificare și comunicat persoanei fizice verificate.

ATENȚIE! În cazul în care primiți solicitări de plată suspecte în numele ANAF, vă recomandăm să verificați cu atenție autenticitatea comunicării și să contactați administrația fiscală pentru a confirma legitimitatea solicitării. Fiți vigilenți și nu furnizați informații personale sau efectuați plăți fără a verifica în prealabil autenticitatea cererii.

Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Mass Media

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro