Connect with us

Politica

Independența energetică a României este o prioritate pentru Partidul Național Liberal!

Published

on

08
↗ Ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că aproximativ 1,4 miliarde de euro din Fondul de Modernizare vor fi alocați pentru proiecte strategice în sectorul energetic din România, după ce Comitetul de Investiții a aprobat acordarea acestor bani.
↗ Concret, vorbim de 8 proiecte depuse de CEO pentru producerea de energie din surse regenerabile, în valoare totală de peste 670 miloane euro, din care circa 470 milioane de euro provind din Fondul pentru Modernizare.
↗ De asemenea, au fost aprobate fonduri și pentru modernizarea rețelelor de distribuție energie electrică, în valoare totală de 1,2 miliarde euro, din care peste 100 milioane de euro vor fi alocați anul acesta.
↗ Jumătate din fondurile necesare pentru lucrările de modernizare pentru centrala de la Isalnița, în valoare totală de 506 milioane de euro vor proveni din Fondul pentru Modernizare, iar pentru centrala Turceni, în valoare totală de 335 milioane de euro, circa 167 milioane de euro vor proveni din Fondul pentru Modernizare.
↗ În perioada imediat următoare, Guvernul va aproba și OUG de reglementare a cadrului instituțional și a fluxurilor financiare pentru operaționalizarea Fondului pentru Modernizare.

Continue Reading

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro