Connect with us

Local

Programul Educație și Ocupare – Un milion de români sprijiniți pentru studii și locuri de muncă

Published

on

↗️Un milion de români vor fi sprijiniți pentru continuarea studiilor sau pentru obținerea unui loc de muncă, prin Programul Educație și Ocupare 2021–2027, aprobat de Comisia Europeană.
↗️Peste 250.000 de adulți și alți 279.000 de tineri vor fi implicați în programe de formare pentru a accede pe piața muncii. De asemenea, zeci de mii de elevi vor avea parte de ajutor pentru continuarea studiilor, prin implementarea de măsuri concrete în unitățile de învățământ unde riscul de abandon școlar este ridicat.
Prin acest program, vom obține:
✔sisteme de educație și formare care să răspundă cerințelor pieței muncii, promovarea accesului egal la educație și stimularea învățării pe tot parcursul vieții;
✔funcționarea eficientă a pieței muncii, facilitarea accesului și a participării pentru ocuparea forței de muncă.
„Suntem încă în punctul în care pe piața muncii din România avem un deficit important de forță de muncă și de competențe relevante. […] Programul Educație și Ocupare ne aduce peste 4,3 miliarde de euro pentru investiții în cea mai importantă resursă pe care o avem: oamenii.”, Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro