Connect with us

Local

Municipiul Oltenița, campion național la finanțări atrase din PNRR

Published

on

Primarul Costinel Milescu și echipa sa de la administrația municipiului Oltenița au atras în ultimele luni suma de 24 de milioane de euro din Programul Național de Redresare și Reziliență, ceea ce reprezintă dublul întregului buget al municipiului în 2020. Administrația se clasează astfel în topul național al municipiilor care nu sunt reședințe de județ, la finanțări cu contracte semnate în cadrul PNRR. Recent, primarul și administratorul public au semnat încă 7 contracte de finanțare prin PNRR, pentru reabilitări termice ale unor clădiri, cum ar fi Spitalul Municipal Oltenița, Liceul Nicolae Bălcescu sau școlile nr. 1, 3 și 6 din municipiu.

Administrația liberală a municipiului Oltenița, condusă de primarul Costinel Milescu, a reușit, în ultimele luni, atragerea a 24 de milioane de euro numai din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Bani europeni, nerambursabili, necesari dezvoltării. Suma reprezintă dublul întregului buget de venituri și cheltuieli al municipiului în 2020, la preluarea mandatului de către edilul liberal, și clasează administrația în topul național printre municipiile care nu sunt reședință de județ, la finanțări cu contracte semnate în cadrul PNRR.

În urmă cu câteva zile, primarul Costinel Milescu, alături de administratorul public Cristian Iorga, a semnat, în prezența directorului general din cadrul MDLPA Dragoș Buhociu, încă 7 contracte de finanțare prin PNRR, cu o valoare totală de circa 9 milioane de euro. Toate cele 7 proiecte se referă la reabilitări termice a unor clădiri, după cum urmează:

  • Spitalul Municipal Oltenița
  • Liceul Nicolae Bălcescu
  • Clubul SNO
  • Flacăra
  • Școala nr. 1 Spiru Haret
  • Școala nr. 3 Mircea Eliade
  • Școala nr. 6 Alexandru Vlahuță

”Îi mulțumesc domnului director Dragoș Buhociu pentru primirea călduroasă pe care am avut-o. Noi continuăm să ne facem treaba, pentru dezvoltarea municipiului Oltenița!„, a declarat primarul Milescu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro