Connect with us

Local

Descoperire la P.T.F. Călărași: Bunuri contrafăcute în valoare de 20.000 lei

Published

on

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat o descoperire importantă în lupta împotriva contrafacerii. Într-un autoturism, pe sensul de intrare în țară, au fost identificate bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 20.000 lei, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute. Aceste bunuri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Evenimentul a avut loc în data de 16 februarie 2023, când un autoturism înmatriculat în România a fost oprit în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași. Șoferul, un cetățean român în vârstă de 34 de ani, se deplasa pe ruta Turcia-România. Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit și au descoperit în mijlocul de transport, precum și în bagajele personale, 133 de articole vestimentare care ridicau suspiciuni cu privire la autenticitatea lor. Toate aceste bunuri erau inscripționate cu numele unor firme consacrate, sugerate fiind încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.

Valoarea totală a bunurilor contrafăcute depistate se ridică la aproximativ 20.000 lei. În urma acestei descoperiri, autoritățile au ridicat bunurile în vederea continuării cercetărilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

În prezent, se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și pentru încadrarea faptei în infracțiunea de “punere în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”. Autoritățile responsabile vor acționa în consecință, luând măsurile legale necesare în astfel de situații.

Combaterea contrafacerii reprezintă o prioritate pentru autorități, deoarece aceasta afectează atât drepturile de proprietate intelectuală ale firmelor, cât și economia și siguranța consumatorilor. Poliția de frontieră continuă să întărească eforturile în identificarea și prevenirea acestor infracțiuni, protejând astfel interesele economice ale țării și siguranța cetățenilor.

Serviciul de Comunicare și Relații Publice al Poliției de Frontieră

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro