Connect with us

Local

Propunerea legilativa privind instituirea schemei de ajutor de stat pentru producatorii de legume-fructe si cartofi

Published

on

👉Am inițiat o nouă 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐬𝐥𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐬𝐜𝐡𝐞𝐦𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐚𝐠𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐮𝐦𝐞-𝐟𝐫𝐮𝐜𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐨𝐟𝐢 pentru că am înțeles, din nenumăratele discuții purtate cu aceștia, că dificultățile cu care se confruntă vizează un proces tehnologic specific care necesită investiții mari.
📌 Cheltuielile cele mai importante sunt cele cu materialul săditor, răsadurile, cu îngrășămintele, pesticidele, cu lucrările mecanice, cu irigațiile, cu sortarea, ambalarea, etichetarea și transportul produselor, dar nu omitem nici forța de muncă, o cheltuială care provoacă dificultăți atât în perioada înființării culturii cât și la recoltă.
✅Prezenta 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧𝐞𝐫𝐞 𝐥𝐞𝐠𝐢𝐬𝐥𝐚𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐜𝐡𝐞𝐦𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭 pentru o perioadă de 3 ani, mai precis 𝟐𝟎% 𝐝𝐢𝐧 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐫𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞, sumă acordată anual, în 3 tranșe, dar nu mai mult de 100.000 euro, în cazul persoanelor juridice și fizice, înregistrate fiscal conform prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, respectiv 300.000 de euro, anual, în cazul cooperativelor conform Legii cooperației agricole nr. 566/2004 și a Legii 31/1990 privind societățile comerciale și a grupurilor/organizațiilor de producători, pentru susținerea activităților de sortare, ambalare, etichetare și transport desfășurate de producătorii din agricoli de legume – fructe și cartofi.
🔜 Este extrem de important să creăm cadru legislativ prin care să crească vizibilitatea producătorilor de legume–fructe și cartofi pe lanțul scurt de aprovizionare și să poată pătrunde mai ușor pe piața internă, iar pe viitor și externă, întrucât producătorii de legume-fructe și cartofi reprezintă principalii actori ai organizării comune a pieței legumelor și fructelor, al căror rol constă în concentrarea ofertei și adaptarea acesteia la cererea pieței.
ℹ️ Propunerea legislativă a fost prezentată în cadrul Camerei Deputaților și, ulterior, a fost înaintată către Senat. Mulțumesc colegilor deputați și senatori pentru susținere!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro