Connect with us

Local

Alin Dragulin/ Actuala conducere a Primăriei pune în pericol modernizarea str.BUCURESTI

Published

on

Actuala conducere a Primăriei pune în pericol modernizarea principalei artere rutiere a municipiului, alcătuită din Str. Prelungirea București și Str. București, într-un proiect a cărui finanțare a fost obținută de către administrația anterioară.

Anularea procedurii de licitație, începută de fosta administrație, și demararea unei alte proceduri contestate în instanță și câștigate de către firma reclamantă denotă iresponsabilitate din partea actualei conduceri, în condițiile în care termenul limită de realizare a contractului este decembrie 2023.

1️⃣3️⃣ luni au trecut de când Primăria Călărași se chinuie să atribuie contractul de reabilitare a străzilor Prel.București și București.

⚠️Una dintre cele mai mari licitații ca valoare organizată de Municipiul Călărași trenează. 37 de milioane de lei – bani europeni – stau la dispoziție pentru reabilitarea celei mai importante artere din oraș. Însă depindem de timp.

💰După obținerea finanțării europene, de către administrația liberală și întocmirea caietului de sarcini, în cursul anului 2020 demara licitația publică a proiectării și modernizării principalei artere de trafic din municipiul Călărași. Acesta a fost semnat în decembrie 2019 fiind primul proiect finanțat la nivel regional, pe Axa mobilității urbane.

⁉️Actuala administrație, după preluarea conducerii în toamna anului 2020, fără explicații publice, anulează licitația aflată spre final și o reia. “Noua licitație” este urcată în SICAP în ultima zi a anului 2020, cu termen de depunere a ofertelor 8 FEBRUARIE 2021!

🏛În data de 16.12.2021, Primăria Călărași a înregistrat un rușinos eșec în instanță în fața unei societăți care a contestat licitația demarată de actuala conducere.

⏳Licitația s-a reluat de la etapa verificării și aplicării factorilor de evaluare, iar timpul curge în defavoarea calendarului pe care Primăria și l-a asumat la semnarea contractului de finanțare europeană – bani nerambursabili.

⌛31.12.2023 este termenul limită în care lucrările trebuie încheiate. Adică mai puțin de 24 de luni. Procedura de licitație este reluată, nu știm dacă alte erori se vor mai comite în timpul procedurii, iar cel puțin 6 luni va dura numai proiectarea.
Lucrările sunt de anvergură, însemnând reabilitarea infrastructurii după cum urmează:

-pe str. Prelungirea București (zona SIDERCA – B-dul Cuza Vodă): lungime – 2.575 m,
🚙suprafață carosabilă – 46.039 mp,
🚶‍♂️suprafață trotuare – 26.960 mp,
🌳suprafață spații verzi – 11.038 mp,
🚌lungimea benzilor dedicate transportului public – 5.150 m;

-pe str. București (B-dul Cuza Vodă – limita UAT spre comuna Modelu):
lungimea de 3.925 m,
🚙suprafață carosabil – 49.842 mp,
🚶‍♂️suprafață trotuare – 18.928 mp,
🌳suprafață spații verzi – 7.480 mp,
🚴🏼‍♂️suprafața pistelor de biciclete – 3.335 mp cu o lungime de 3.925 m (de la intersecția str. București cu str. Doina până la limita UAT către comuna Modelu);
🚍sunt prevăzute 17 stații de transport public inteligente (6 pe str. Prel. Bucuresti și 11 pe str. București) formate din vitrină iluminată, acoperiș cu panouri fotovoltaice, banca cu încărcare USB, iluminat ambiental, panou de afisaj pentru informarea călătorilor).

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro