Connect with us

Local

3 PRIMARII DIN JUDEŢUL CĂLĂRAŞI AMENDATE DE GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU

Published

on

 

GARDA NAŢIONALĂ DE MEDIU  SANCTIONEAZĂ 3 PRIMARII DIN JUDEŢUL CĂLĂRAŞI CU AMENZI ÎN VALOARE TOTALĂ DE 45.000 LEI

Care este situația depozitărilor necontrolate, care este modul de colectare a deșeurilor municipale și reciclabile, ce dotări există la capitolul precolectare și cât de aproape se află de atingerea țintelor de colectare selectivă sunt doar câteva din întrebările la care trebuie să răspundă reprezentanții primăriilor, în perioada următoare, în cadrul acțiunilor de inspecție și control demarate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM), în toată țara.

„A început o acțiune tematică, la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale, pentru verificarea modului de colectare a deșeurilor, atât municipale, cât și selective, dotărilor existente și trasabilității acestor deșeuri. Încercăm în cel mai scurt timp posibil să stabilim dacă UAT-urile și-au îndeplinit ținta de deșeuri reciclate valorificate, printr-un control încrucișat împreună cu Administrația Fondului pentru Mediu. Acțiunile se vor finaliza, dacă este cazul, cu sancțiuni aplicate atât UAT-urilor, cât și societăților de salubrizare, celor care se ocupă de valorificare delșeurilor și, nu în ultimul rand, cetățenilor care vor fi depistați că aruncă necontrolat deșeurile”, a anunțat Marioara Artemis Gătej, comisar General al Gărzii Naționale de Mediu.
Azi, au avut loc mai multe astfel de controale în toată țara și au fost anunțate deja primele sancțiuni în valoare totală de 45.000 de lei, pentru trei primării din județul Călărași – Ulmeni, Curcani și Oltenița -, ca urmare a neconformităților constatate și au fost impuse măsuri pentru remedierea deficiențelor.

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro