Connect with us

Local

VIDEO – Acțiuni pentru siguranța rutieră \ 18 permise de conducere reținute ,134 de sancțiuni contravenționale si un cerificat de înmatriculare retras \ inCalarasi.ro

Published

on

 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Călărași din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au desfășurat o acțiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, respectiv pentru prevenirea conducerii de vehicule sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Polițiștii au oprit pentru control peste 300 de vehicule, conducătorii auto fiind testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, totodată fiind reținute 18 permise de conducere și retras un cerificat de înmatriculare.

În plus, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier, pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acțiunile pe linie rutieră continuă, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!

Exemplu:

La data de 30 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe DN3, în afara municipiului Călărași, o tânără, de 31 de ani, din municipiul Cluj Napoca, pozitivă la THC-5 (cannabis).
Aceasta a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, în seara zilei de 30 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit penteu control pe DN3, în afara municipiului Călărași, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș.
A fost testat cu aparatul Drug-test, rezultatul fiind pozitiv la THC-5 (cannabis) și cocaină.
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.
Menționăm că după efectuarea tuturor procedurilor, tânărul a plecat, iar la volanul mașinii s-a urcat pasagera, aceasta fiind o tânără, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș.
A fost depistată pe strada Prelungirea Sloboziei, din municipiul Călărași, iar la testarea cu aparatul Drug-test a iesit pozitivă la THC-5 (cannabis).
Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale.

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro