Connect with us

Local

Descoperire în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași: Peste două tone de tutun vrac ascuns într-un ansamblu rutier

Published

on

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat o descoperire importantă în lupta împotriva contrabandei cu tutun. Într-un ansamblu rutier, pe sensul de intrare în țară, au fost identificați 57 de saci încărcați cu frunze de tutun, ascunși printre încărcătura de nisip a semiremorcii.

Evenimentul a avut loc în data de 31 ianuarie 2023, când un cetățean bulgar în vârstă de 49 de ani, conducător al ansamblului rutier, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași. Polițiștii de frontieră au efectuat controlul documentelor șoferului și al mijlocului de transport și au constatat că acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, agregate din Bulgaria pentru o societate comercială din România.

În urma verificărilor amănunțite, polițiștii de frontieră au descoperit, printre încărcătura specificată în documentele de însoțire a mărfii, mai mulți saci cu frunze uscate de tutun. Inventarierea bunurilor a relevat că în autovehicul se aflau 57 de saci din rafie de culoare albă, conținând o cantitate totală de 2.200 de kilograme de tutun.

Întreaga cantitate de tutun, evaluată la o valoare de 110.000 lei, a fost reținută în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii de frontieră efectuează în prezent cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”, faptă prevăzută și pedepsită de art.452, alin.1, lit.a din Codul fiscal.

Această descoperire reprezintă o lovitură puternică dată rețelelor de contrabandă cu tutun, iar polițiștii de frontieră continuă să intensifice acțiunile de supraveghere și control la punctele de trecere a frontierei pentru a combate acest fenomen infracțional. Astfel de acțiuni sunt esențiale pentru protejarea economiei și siguranței naționale, precum și pentru prevenirea introducerii ilegale a produselor accizabile în circuitul comercial.

Programul de asistenţă privind depunerea Declarației unice la dispoziţia contribuabililor gratuit de unităţile fiscale subordonate A.N.A.F. sau poate fi descărcat de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.ro.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro