Connect with us

Local

Operațiune de combatere a braconajului piscicol: Poliția de frontieră confiscă plase ilegale de pescuit

Published

on

Polițiștii de frontieră din Sectorul Poliției de Frontieră Fetești au efectuat o descoperire importantă în lupta împotriva braconajului piscicol. În data de 28 mai 2023, pe brațul Borcea, în apropierea kilometrului fluvial 44,5, au fost găsite unsprezece plase de pescuit confecționate din nylon și monofilament. În interiorul acestora, polițiștii au găsit o cantitate de 15 kg de pește specia crap. Totodată, la mal, a fost găsit un sac de rafie în care se aflau alți 25 de kg din aceeași specie.

Plasele de pescuit ilegale aveau o lungime totală de 450 de metri și o valoare estimată la 5.000 de lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în timp ce cantitatea de 25 kg de pește a fost predată unei societăți comerciale specializate conform prevederilor legale. Cu scopul de a proteja mediul acvatic, cei 15 kg de crap au fost reintroduși în apă.

În prezent, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de braconaj piscicol. La finalizarea acestor investigații, vor fi propuse soluții legale prin intermediul unității de parchet.

Poliția de frontieră acordă o atenție deosebită combaterii braconajului piscicol, o activitate ilegală care afectează resursele naturale și echilibrul ecosistemului. Astfel de acțiuni sunt menite să protejeze mediul și să asigure pescuitul durabil și responsabil, în conformitate cu legislația în vigoare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro