Connect with us

Politica

România se digitalizează: Înmatricularea și vânzarea autovehiculelor vor fi disponibile online

Published

on

Înmatricularea și vânzarea autovehiculelor se vor putea face online, iar procedura pentru radiere va fi optimizată și facilitată, potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier, lucrat de Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
Ordonanța de Urgență care va aduce aceste modificări se află acum în dezbatere publică. Prin digitalizarea acestor servicii, proprietarul va încărca în platformă documentele necesare, iar restul procedurii se va derula exclusiv online, eliminându-se deplasarea fizică până la sediile unor instituții publice. În cel mult cinci zile, autoritățile fiscale vor primi toate documentele și informațiile în format electronic. Prima fază a proiectului acoperă doar mașinile deja înmatriculate în România.
Sebastian Burduja, ministrul PNL al Cercetării, Inovării și Digitalizării: ”Este încă un pas înainte pe care România îl face pe drumul transformării digitale, după lansarea aplicației ghișeul.ro și a cazierului judiciar online gratuit. Ne propunem să îi oferim cetățeanului o viață mai ușoară, o relație directă cu instituțiile statului, servicii ușor accesibile și transparente, 24 de ore din 24. Un stat digitalizat este un stat mai prietenos cu cetățeanul, iar digitalizarea înseamnă dezvoltare și o creștere a calității vieții pentru toți românii”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro