Connect with us

Local

Termenul limită pentru depunerea Declarației Unice se apropie: Contribuabilii sunt reamintiți de Administrația Finanțelor Publice Călărași

Published

on

Cu termenul limită de depunere a Declarației Unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale apropiindu-se, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași aduce aminte contribuabililor să completeze și să depună formularul 212 până la data de 25 mai 2023.

Formularul 212, cunoscut și ca Declarația Unică, trebuie completat și depus de către persoanele fizice care au obținut venituri/pierderi din România sau din străinătate în anul fiscal și care au obligații fiscale, conform Codului Fiscal. De asemenea, declarația trebuie depusă și de către persoanele fizice care nu au obținut venituri și doresc să opteze pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Pentru a facilita procesul de depunere, Administrația Finanțelor Publice Călărași recomandă ca Declarația Unică să fie transmisă electronic prin intermediul serviciului “Spațiul privat virtual” (SPV) sau prin portalul https://www.e-guvernare.ro, utilizând semnătura electronică calificată.

Totuși, contribuabilii au și opțiunea de a depune formularul în format hârtie. În acest caz, declarația poate fi înmânată personal la registratura organului fiscal sau poate fi trimisă prin poștă, cu confirmare de primire. Data înregistrării declarației la organul fiscal sau data înregistrării la poștă vor fi considerate data depunerii.

Este important de menționat că persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale care operează în baza O.U.G. nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare, trebuie să depună Declarația Unică exclusiv prin intermediul SPV.

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Administrația Finanțelor Publice Călărași oferă un program de asistență pentru depunerea Declarației Unice, disponibil gratuit prin unitățile fiscale subordonate A.N.A.F. De asemenea, programul poate fi descărcat de pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (www.anaf.ro).

Contribuabilii sunt îndemnați să respecte termenul limită și să completeze și depună Declarația Unică în conformitate cu prevederile legale în vigoare, asigurând astfel conformitatea cu obligațiile fiscale.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro