Connect with us

Local

Atentie POLITIA! Peste 150 de sanctiuni contraventionale si 20 de permise retinute

Published

on

Peste 140 de polițiști călărășeni s-au aflat la datorie în acest week-end pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor.
Pe parcursul celor 3 zile, au fost organizate peste 30 de acțiuni, polițiștii au intervenit la 164 de evenimente sesizate prin SNUAU 112, au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale în valoare de 86.360 de lei și au fost constatate peste 40 de infracțiuni.

Polițiștii rutieri au acționat  pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind amplasate radare pe principalele artere rutiere din județ. Ca urmare a măsurilor dispuse, au fost înregistrate scăderi față de perioada similară din ultimii trei ani în ceea ce privește numărul de accidente grave, numărul de decese și de răniți grav.

Au fost depistați și conducători auto care nu au respectat regulile de circulație, fiind constate 6 infracțiuni la regimul rutier. În urma abaterilor constatate, au fost reținute 20 de permise de conducere.
 
Pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, polițiștii au verificat 146 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, peste 2.200 obiective de interes și 4.019 persoane, fiind aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 lei.

Având în vedere Sărbătorile Religioase din următoarea perioadă, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor fi mobilizate pentru asigurarea desfășurării în condiții de siguranță a tuturor evenimentelor publice.

Facem un nou apel către cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Totodată, indiferent de destinație, sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca de acasă, să se informeze cu privire la condițiile de drum și starea vremii astfel încât să prevină producerea unor situații de risc. Polițiștii vor fi pregătiți în orice moment să acționeze în sprijinul cetățenilor pentru limitarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice severe.

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro