Connect with us

Local

I.T.M Calarasi a desfasurat actiuni de control pentru verificarea articolelor pirotehnice

Published

on

În perioada 02.12.2021 – 31.12.2021, I.T.M Călăraşi a desfăşurat acţiuni de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice, acţiuni care au fost motivate de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori în tară şi străinătate care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate.

Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite.

Un alt motiv care a dus la desfăşurarea acestor acţiuni a fost faptul că, în perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.
La nivelul judeţului Călăraşi au avut loc acţiuni de verificare a agenţilor economici autorizaţi pentru comercializarea obiectelor pirotehnice, aceştia primind şi materiale informative, cu referire la modul de manipulare şi comercializare.

Acţiunile de control şi-au atins scopul propus, dovada fiind si rezultatul campaniei de verificare.

Inspector Şef
Ionel STAN

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro