Connect with us

Local

SITUAȚIA VACCINĂRII ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Published

on

Situația vaccinării împotriva COVID-19, în județul Călărași, este următoarea:
În ultimele 24 de ore au fost administrate 298 de doze de vaccin după cum urmează:
Doza 1 – 73
Doza 2 – 82
Doza 3 – 143

Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare) la nivel județean – 197396, din care:
Doza 1 – 101336
Doza 2 – 72307
Doza 3 – 23753

Nu au fost raportate reacții adverse severe.

Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.
Instituția Prefectului – Județul Călărași face apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.
De asemenea, cetățenii care doresc să se vaccineze o pot face la medicii de familie cu disponibilitate pentru administrarea serului anti-Covid-19 Janssen (produs de Johnson & Johnson) sau într-unul din următoarele centre de vaccinare:
1. Spitalul Județean de Urgență Călărași
2. Centrul Comunitar Sala Sport Lehliu-Gară
3. Centrul Comunitar Clădire ENEL Călărași
4. Centrul Comunitar Sala Sport Școala 11 Călărași
5. Centrul Comunitar Fosta Cameră de Gardă Spital Budești
6. Centrul Comunitar Sală Sport Școala Mircea Eliade Oltenița.
Accesați harta interactivă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare și găsiții cel mai apropiat centru de vaccinare. Puteți merge la vaccinare și fără programare, dar programările au prioritate.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:
– se reduce riscul de infectare;
– se reduce riscul de transmitere a virusului;
– se reduce considerabil riscul de spitalizare;
– se reduce considerabil riscul de deces.
Vă reamintim, luați în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Cele mai vizualizate

Copyright © 2022 InCalarasi.Ro